Annons
Nyheter

Ny stämning mot kapitalförvaltare i Kristianstad

Kristianstads tingsrätt fick på måndagsförmiddagen in den fjärde stämningsansökningen på ett knappt halvår mot ett kapitalförvaltningsbolag i Kristianstad. Det är en 36-årig man från Kristianstad som hävdar att hans aktiemäklare självsvåldigt sålt och köpt aktier för hans räkning så att han förlorat sammanlagt cirka 450 000 kronor våren och sommaren år 2000.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2001

36-åringens advokat Mikael Ekström framhåller i stämningsansökningen att det fanns ett avtal mellan mannen och bolaget från sommaren 1999 som sade att inga aktier fick köpas eller säljas utan mannens order.

Trots det gjorde aktiemäklaren ytterligare ett 20-tal affärer i den 36-årige mannens aktiedepå under våren och sommaren 2000, utan att mannen ens hade kontaktats.

Annons

Det ligger redan tre stämningsansökningar mot kapitalförvaltningsbolaget vid tingsrätten från tre män som oberoende av varandra hävdar att bolaget har förorsakat dem förluster på sammanlagt cirka 5,7 miljoner. De kräver nu kompensation av bolaget för förlusterna.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons