Annons
Nyheter

Ny utbildning för vårdadministratörer

Den nya utbildningen för vårdadministratörer i Skåne startar förhoppningsvis till hösten nästa år. Stiftelsen Trygghetsfonden har beviljat projektet drygt 2,7 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2001

– Pengarna ska inte användas till själva utbildningen, utan för analys av vad som behövs och för att skapa utbildningen, säger Georg Krantz på Region Skåne.

Han tror att vårdadministratörer blir ett nytt yrke, och därför kommer att locka folk från andra yrken. Men han räknar också med att en del som i dag jobbar som läkarsekreterare söker sig till utbildningen, för att få ett jobb med högre position.

Annons

Initiativ till utbildningen har tagits eftersom man anser att det är rimligast att vårdpersonal gör det de är bäst på, nämligen att ta hand om patienter, i stället för att lägga alltmer tid på administration, dokumentation och kvalitetssäkring. Dessutom är medelåldern bland läkarsekreterarna hög. Den nya utbildningen ska förhoppningsvis locka fler ungdomar.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons