Annons
Nyheter

Nya ägare måste göra något åt nedbränd kiosk

Nyheter • Publicerad 17 januari 2001

RINKABY. Snart kan åtgärder vidtas mot den nedbrända kiosken i Rinkaby. Banken har försatt ägaren i konkurs och resterna av kiosken kommer att säljas på exekutiv auktion av kronofogdemyndigheten i februari. Då kommer det rivningsföreläggande som finns att följa med till de nya ägarna. Problemet med kiosken har i princip funnits sedan den brann ner för några år sedan och försäkringsbolaget nekade ägaren ersättning.

Sedan dess har såväl bybor som folk på stadsarkitektkontoret försökt att bli av med kiosken – utan resultat.

Annons

Ansvaret för att kiosken rivs eller görs i ordning vilar i första hand på ägaren. Kommunen har dessutom förelagt honom att vid hot om vite ställa i ordning.

Men kommunen har inte lyckats delge ägaren det här vitesföreläggandet. Trots att olika delgivningsmän varit inblandade har ingen lyckats spåra ägaren, vilket gör att man befarar han befinner sig utomlands.

Samtidigt har ägaren stora skulder till banken. Därför har han nu försatts i konkurs och ärendet även gått till kronofogden för indrivning.

Resterna av kiosken kommer att säljas på exekutiv auktion i slutet av februari. Då kommer även det föreliggande som finns att följa med till de nästa ägarna, vilka får i uppdrag att riva eller ställa i ordning kiosken.

På det viset hoppas kommunen att där snart kan bli uppsnyggat igen.

Under tisdagens fullmäktigemöte fick åhuspartisten Sofie Gerhartz svar från Rolf Sjöblom (s), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden, om vad som kommer att hända på platsen. Hon har tidigare ställt en fråga om det inte är dags att snygga upp där, och om det inte bör vara färdigt inför sommarens stora scoutläger.

Rolf Sjöblom påtalade att kiosken visserligen ser bedrövlig ut, men att den inte har kunnat klassas som en sanitär olägenhet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons