Annons
Nyheter

Okänt bolag vann upphandling

Det okända bolaget Kvalitetskontroll Skånelän AB från Lund får uppdraget att ge Pågatågens och Öresundstågens resenärer ökad service från 20 augusti. Företaget vann upphandlingen om tågvärdar på Skånetrafikens tåg.
Nyheter • Publicerad 20 april 2001

@Bröd.9.u-indr:Ett okänt bolag som ändå är väl kända av resenärerna; det är nämligen Kvalitetskontroll som idag kontrollerar biljetter på Pågatåg och bussar. Dessutom utför Lundaföretaget marknadsundersökningar och resanderäkningar för Skånetrafiken.

@Bröd.9.m-indr:Kunderna har i kvalitetsundersökningar de senaste åren gett Pågatågskontrollanterna mycket gott betyg för det sätt de utför sitt arbete på. Nu kommer deras arbetsuppgifter även att vara att hjälpa resenärerna till rätta, hjälpa funktionshindrade, ge upplysningar om trafik och priser och se till ordningen ombord. Mot ett tillägg kommer det även att gå att köpa biljett ombord.

Annons

[-]Som tågvärdar får vi möjlighet att ge en mer heltäckande och bättre service till resenärerna. Från och med den 20 augusti kommer vi att finnas med ombord hela trafikdygnet, på alla avgångar. Det berättar Jörgen Berggren, VD för Kvalitetskontroll.

[-]Viktiga arbetsuppgifter blir att hjälpa funktionshindrade och att ge information om trafiken. Vi tror att vår närvaro ombord kommer att leda till att kunderna känner större trygghet när de reser. Dessutom hoppas vi bidra till att skadegörelsen minskar.

Kvalitetskontrolls uppdrag omfattar alla Pågatåg i Skåne samt de sträckor med Öresundstågen som är inom Skåne, det vill säga Malmö-Helsingborg och Malmö-Kristianstad. Trafikstarten för Öresundstågen till Kristianstad och Helsingborg är den 20 augusti.

Det innebär att Pågatåg och Öresundståg kommer att köra resenärer samma sträckor och till samma pris. Då bör även servicen vara densamma, enligt det resonemang som föregick beslutet om ombordpersonal, säger Claes Ulveryd som är chef för Tåg på Skånetrafiken.

@Bröd.7.e-post:jan-tuve.truedsson[AT]kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons