Annons
Nyheter

Oklart vad som händer med kulturen i SVT

Vad händer med kulturprogrammen efter nedläggningen nästa år av Kultursöndag? Nedläggning eller utveckling?
Nyheter • Publicerad 29 september 2003

Dagen efter beskedet i Kultursöndag från SVT:s kulturchef Ozan Sunar är det fortfarande oklart vad som ska hända med Röda Rummet, Bildjournalen och Musikspegeln nästa år.

– Det beror lite på vem man frågar, säger Björn Östlund som producerar Bildjournalen i Malmö.

Annons

Ozan Sunar, som tillträdde som kulturchef för ett halvår sedan, var inte direkt glasklar när han frågades ut i Kultursöndag från bokmässan. Men slutsatsen tittarna drog var nog att de tre programmen i Kultursöndag läggs ner nästa år och ersätts av något annat från och med hösten 2004.

Den tolkningen görs dock inte på SVT Malmö.

– Vi kommer inte att sända Bildjournalen från Malmö nästa höst, men vi har fått besked att en utveckling ska ske, och såvitt jag kan förstår ska den ske här. Men det kan man förstås vara lite osäker på, säger Björn Östlund som efterlyser klara besked.

– Det är det viktigaste kravet på ledningen i Stockholm just nu och vi kan bara hoppas att de uppskattar att det görs kulturporgram över hela landet. På den punkten kunde man bli lite orolig över otydligheten i intervjun, säger Björn Östlund som tror att reaktionerna blir "väldigt negativa" om produktionen flyttas till Stockholm.

Han har dock inget att invända mot att gamla program ersätts av nya.

– Det är över huvud taget inget problem, utan kan tvärtom vara något väldigt positivt. Men det som alltid dyker upp i sådana här sammanhang är att det rör sig om förtäckta nedläggningshot. (TT Spektra)

Björn Ewenfeldt

MALMÖ TV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons