Annons
Nyheter

Olsson springer första stäckan på VM-stafetten

29-årige Jörgen Olsson från Hovby och Pan-Kristianstad springer en sträcka på VM-stafetten i orientering i morgon, torsdag. Det fick han nyss reda på i Finland, av UK-basen Göran Persson, som aviserar följande lag: Tobias Andersson, OK Orion, Karlskrona, Tomas Asp, IFK Göteborg, Jörgen Olsson, Pan-Kristianstad, och Jimmy Birklin, Skogsmårdarna Malung.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2001

Damernas UK-bas Anders Tistad tillkännagav i eftermiddag följande damlag till torsdagens VM-stafett: Katarina Allberg, Sundsvalls OK, Jenny Johansson, Ulricehamns OK, Cecilia Nilsson, OK Orion, Karlskrona, och Gunilla Svärd, IF Thor, Uppsala.

Jörgen Olsson har nu alltså återhämtat sig så mycket efter den skada han ådrog sig under träning i Finland i måndags - dagen efter det fina VM-brons på sprint-distans - att han kan springa stafett i morgon. Hans skadade knä har noga undersökts och behandlats, av landslagsläkarna.

Annons

Sverige har inte vunnit VM-stafetten på herrsidan sedan 1979. Även då gick VM i orientering vid Tammerfors...

Våra damer triumferade senast 1997 i Norge. Tidigare Pan-löparen Anette Granstedt, som tagit ett guld, ett silver och ett brons i VM-stafett, är alltså inte med i laget i morgon - och det var hon heller inte i Norge 1997, då det blev guld senast. "Nettans" VM-guld kom i USA 1993. Då tävlade hon för Pan-Kristianstad.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons