Annons
Nyheter

Olycksbilist åtalas för grovt rattfylleri

En påkörning bakifrån vid rött ljus på E22 i Bromölla en eftermiddag i februari får rättsligt efterspel. På onsdagen åtalades den 40-årige bilföraren för grovt rattfylleri.
Nyheter • Publicerad 12 september 2001

Polispatrullen som kom till platsen reagerade nämligen på att han luktade alkohol. En alkotest avslöjade att han hade 1,05 milligram alkohol per liter luft i utandningsluften. Det är klart över gränsen till grovt rattfylleri.

Fyra eller fem personbilar körde österut på E22 när de fick stanna för rött ljus i korsningen utanför Bromölla Möbelaffär. Då kom det en lätt lastbil och körde in i den sista bilen.

Annons

– Jag hade varit i Kristianstad och handlat och var på hemväg när olyckan inträffade. Jag bromsade in vid rött ljus, men hann inte få stopp på bilen, berättade mannen i polisförhör i samband med alkotesten på polishuset i Kristianstad.

Mannen uppger att han druckit en halvlitersburk 7,7-procentig starköl på eftermiddagen cirka en timme före kollisionen. En sådan förtäring ger dock normalt inte så hög alkoholhalt.

Mannen har begärt advokaten Gunvor Nilsson som försvarare vid den kommande rättegången. Han riskerar att dömas till en månads fängelse.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons