Annons
Nyheter

Olycksbilist dömd till fängelse

En 54-årig man som körde av vägen vid Fjälkinge och voltade en förmiddag i vintras har nu dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.
Nyheter • Publicerad 5 september 2001

Mannen skadades och fördes i ambulans till Centralsjukhuset. På akuten togs blodprov och det avslöjade att han hade hela 1,91 promille.

Vid rättegången berättade mannen att han kört till Systemet i Bromölla och köpt alkohol. På hemvägen blev han så törstig att han körde in i skogen och drack ungefär 25 centiliter sprit.

Annons

Det var när han sedan körde ut på Kiabyvägen som han tappade kontrollen över bilen.

Trots att mannen har alkoholproblem valde tingsrätten att döma honom till fängelse. Det motiveras bland annat med att frivården gör bedömningen att han inte är tillräckligt motiverad för ytterligare behandling och att han redan genomgått den behandling som finns att tillgå. Dessutom ser rätten allvarligt på att körningen resulterat i en trafikolycka på allmän väg.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons