Nyheter

Om kallbadhus skattebrott och sång i kyrkan

Nyheter • Publicerad 11 mars 2008

Kallbadhus i Åhus och direktörer som frias för grova skattebrott. Och härliga sånggudstjänster där emellan hanns med under dagens timme i luren.

En fond- och aktiesparare tycker det är lite väl sent att Finansinspektionen vaknar nu och granskar Wallenbergs utförsäljning av aktierna i Scania.

– Vi övriga 30 procent av aktieägarna fick inte möjlighet att sälja till samma kurs, den har dessutom fallit från 150 till 124 kronor, säger han.

En "lex Scania" tror har inte mycket på. Han ondgör sig också över bankernas stora förtjänster på fonder.

– Jag har fått hela 0,6 procent i vinst på Swebank Roburs fonder under 2007. När bankerna gör miljoners, miljoners vinster.

En samhällsintresserad är upprörd över att Lars-Eric Petersson och Ulf Spång frias från misstanke om grovt skattebrott, trots att de placerade 70 miljoner i en hemlig stiftelse i Liechtenstein.

– När ingen i bolagsstyrelsen uppger att de kände till placeringen skyller de på en direktör som avlidit, att det är han som hjälpt dem placera pengarna. Upprörande, säger han och understryker att Sverige har för lam lagstiftning jämfört med både Tyskland och Danmark.

– I Tyskland satte de dit postverkets chef för placeringar i Liechtenstein. Vi bör ha en ekodomstol, tingsrätterna har för dålig kunskap på området.

En kvinna i Åhus tycker orten bör få större utdelning av skatteunderlaget som ortens invånare bistår med.

– Varför ska de ha en soltrappa i Tivoliparken – vem ska sitta där, ska det finnas vakter?

Hon tar även upp diskussionen som böljar om var simhallen, den evigt diskuterade, ska ligga i Åhus.

– Vi har faktiskt haft ett kallbadhus en gång i tiden, där Stubbavägen slutar. Hade varit bra både för hälsan och social samvaro.

Karl-Johan Svensson skriver i ett e-brev att han blivit felciterad i jourhavandespalten i fredags angående en parkeringsplats vid Statoilmacken som kommunen håller på att bygga.

– Jag sa inte att jag ville ha en riktig parkering.

Han anser att i avvaktan på den riktiga parkeringsplatsen bör man köra dit ett eller ett två lass fyllnadsmassor för att fylla i de stora hålorna som funnits under en längre tid.

– Kan inte kosta många kronor, påpekar han.

Bertil Svensson undrar över dagens fråga i Kristianstadsbladets tävling i måndagens tidning. Både fråga och svar kom med.

– Ett misstag. Det bjuder vi alla våra trevliga läsare på, säger Håkan Karström, annonschef.

En kvinna som varit på gudstjänst i kyrkan i Norra Ströö i söndags, med sång av Anette Åkesson, och en annan som varit på musikgudstjänsten Stabat Mater i Fjälkestads kyrka, lovordar dem var och en på sitt vis. Fler borde varit där, säger de.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.