Nyheter

OM läger bud på börs i österled

OM, som äger Stockholmsbörsen, lägger ett bud på HEX, som driver börserna och värdepapperscentralerna i Finland, Estland och Lettland.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2003

OM bjuder 2,5 nyemitterade aktier för varje aktie i HEX. Totalt värderar erbjudandet aktierna i HEX till 1 575 miljoner kronor.

Styrelsen för HEX rekommenderar aktieägarna att säga ja till affären, enligt ett pressmeddelande från OM.

Enligt planerna ska styrelsen i det nya bolaget, OM HEX, utse Magnus Böcker till tillförordnad vd och koncernchef.

Samgåendet väntas leda till årliga kostnadsbesparingar på cirka 180 miljoner kronor före skatt, med full effekt inom tre år. Transaktions- och omstruktureringskostnaderna uppskattas till 360 miljoner kronor före skatt.

Huvudkontoret och sätet för OM HEX kommer att ligga i Stockholm. Det nya bolaget hade, proforma, 2 030 medarbetare vid utgången av årets första kvartal. Intäkterna i fjol uppgick proforma till 3 487 miljoner kronor och vinsten efter skatt till 174 miljoner kronor, skriver OM. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.