Annons
Nyheter

Om Pirinen

Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Tusan sikket bra flyt, tänker jag när jag läser Ingemar Unges text om Joakim Pirinen. Efteråt mins jag inget, mer än att det var kul, så det blir att vandra tillbaka in i texten och vid återbesöket finner jag att den romananktuelle serietecknaren arbetar bäst mot deadline och när man mår lagom, varken för glad eller för deppad och i arbetsrumet finns flera ofärdiga deckarmanus, ett romanbygge som ständigt växer och en pjäs till Stadsteatern som han skriver på då och då: "Pjäsen blir stadigt sämre och sämre och närmar sig nu rena skiten." Och i nya boken, Den svenska apan, går han omvägar för att säga det han vill, eftersom "reklam och politik har förstört det direkta tilltalet".

Intervjun läser jag i senaste numret av tidningen Vi (nr 2/01), där det också går att läsa om Elsie Johanssons nya bok och vilken soppa som passar till lunchteater och på tåget hem skriver jag av receptet till Stockholms Stadsteaters morotsbröd och tänker att det säkert också duger bra utan teater.

SUNE JOHANNESSON

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons