Annons
Nyheter

Ombyggnad av E22 inleddes i dag

Vägverket har beslutat att bygga om E 22 mellan Nöbbelöv och Vä till en 2+1-väg med mitträcken. På måndagen startade NCC arbetet och beräknar ha det klart innan årsskiftet.
Nyheter • Publicerad 22 september 2003

– Det är en sträcka på cirka tre kilometer som vi belägger alltså sträckan där väg 19 början upp till motorvägens början vid Vä,säger Torsten Westin, platschef på NCC.

Trafikanterna på E22 får räkna med sänkt hastighet ett tag framöver. Det råder 50 kilometer för närvarande.

Annons

– Hela måndagen flöt trafiken bra och vår förhoppning är att den skall göra så under den tid som vi gör beläggningsarbetena. Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att bilisterna visar hänsyn till dem som jobbar där framhåller Torsten Westin..

Eftersom det är så brett på denna del behöver inte E22 stängas av eller trafiken dirigeras om.

Sex personer ingår i ett arbetslag och de använder sig av åtta bilar för transporter.

Att vägverket redan nu kan genomföra ombyggnaderna till 2+1-väg, trots att man fått minskade anslag, beror på att pengar kan tas från olika konton.

2+1-väg innebär två körfält i ena riktningen och ett i den andra, såsom sträckan förbi Hörby på E22, där det finns en 2+1-lösning i vardera riktningen.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons