Annons
Nyheter

Omsorgen går 24 miljoner back

KRISTIANSTAD. Omsorgsnämnden gick back med 24 miljoner kronor förra året. Det innebär ett överskridande av budgeten med fyra procent. Att nämnden skulle sluta på minus har varit klart sedan maj månad 2000. Att siffrorna skulle bli så besvärande visar sig först nu.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2001

Med tanken på det ovanligt stora underskottet informerade omsorgsförvaltningens chef och nämndens ordförande kommunstyrelsens arbetsutskott under onsdagens sammanträde.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ser underskottet som ytterst besvärande.

Annons

– Jag erkänner gärna att jag känner stor oro inför de näst intill galopperande kostnaderna inom omsorgen, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Kristiansson (s).

Han tror däremot inte att underskottet äventyrar kommunens ekonomi. Inom ett par veckor planerar Bo Kristiansson att presentera ett positivt bokslut för kommunen som helhet. Tills dess vill han att omsorgsförvaltningen ska ha tagit reda på och visat på var ekonomistyrningen har brustit.

– Vi kan inte i dagsläget säga att omsorgen har slösat med pengar. Däremot är det uppenbart att prognosticeringen måste bli bättre, säger Christer Ewe (m) vice ordförande i kommunstyrelsen.

malin.ullman@kristianstadsbladet.se

Av Malin Ullman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons