Annons
Nyheter

Öresundsbron slog rekord

På måndagen slog Öresundsbron rekord i antalet bilpendlare. 532 personer valde att ta bilen över bron till sitt arbete på andra sidan sundet.
Nyheter • Publicerad 4 september 2001

– Det finns indikationer på att antalet trafikanter över bron ökar. Det går inte att dra några egentliga slutsatser men vi är försiktigt optimistiska, säger Ajs Dam, informationschef vid Öresundsbron till TT.

De 532 pendlarna är de som åker bil över bron. I februari i år låg snittet för antalet bilpendlare på 279. Sedan dess har antalet stadigt ökat och enligt Dam tyder det på att fler och fler skaffar arbete på andra sidan sundet.

Annons

Semesterperioden var en katastrof för Öresundsbron. Antalet fordon över bron var betydligt lägre än under sommaren 2000, skriver Kvällsposten. Främst är det juli månad som inte alls lockat så många trafikanter.

Men de senaste veckorna verkar det ha vänt.

– Vi har förväntat oss detta. Integrationen mellan länderna har börjat, men det går väldigt långsamt, säger Dam. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons