Annons
Nyheter

Personrånen i Hässleholm på väg klaras upp

Polisen är på väg att klara upp de två personrånenmed fem minuters mellanrum i centrala Hässleholm strax före midnatt i tisdags. En 19-årig man från Hässleholm anhölls sent på onsdagskvällen som på sannolika skäl misstänkt för rånen. Förhören med mannen fortsatte under torsdagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 5 april 2001

Först rånades en 68-årig man på Magasinsgatan klockan 23, då en yngre man hotade honom med ett pistolliknande föremål. Den 68-årige mannen tvingades att lämna ifrån sig sin mobiltelefon.

Fem minuter senare blev en 25-årig man som uppehöll sig vid Kaptensgatan rånad på sin mobiltelefon och plånbok innehållande 200 kronor i kontanter.

Annons

Polisen kunde på goda grunder misstänka att männen blivit utsatta för samme rånare eftersom deras beskrivning av gärningsmannen hade stora likheter.

Genom ett bra polisarbete riktades misstankarna i ett tidigt skede mot den nu gripne 19-åringen. Jourhavande åklagare beslöt att mannen skulle anhållas i sin frånvaro och på onsdagskvällen kunde mannen också gripas.

Vid husrannsakan i mannens lägenhet gjordes fynd som direkt kan sättas i samband med de båda personrånen natten till onsdagen.

Polisen har också funnit de vapen som troligen användes vid rånen. Vapnet ska nu genomgå teknisk undersökning.

Den nu anhållne 19-åringen är bosatt i Hässleholm och är tidigare straffad, men inte för någon grövre brottslighet.

Av Ewe Nilsson Tel 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons