Annons
Nyheter

Pleijel hedrar Anna Lindh

Nyheter • Publicerad 25 september 2003

– Det finns tider och händelser som för evigt bränner sig fast i minnet och blir en del av den egna biografin, sade författaren Agneta Pleijel och fångade den nationella chock som mordet av Anna Lindh framkallade.

Öppnandet av Internationella torget, där 33 ideella organisationer arrangerar olika program, tillägnades den mördade utrikesministern. Hennes engagemang för internationella frågor och mänskliga rättigheter lyftes fram och Pleijel talade om vikten av att föra Anna Lindhs engagemang vidare.

Annons

En av de som skulle ha medverkat på det Internationella torget var Åsne Seierstad, men hon har nu i sista stund ställt in sitt besök på Bokmässan i Göteborg.

Hon har inte angett något officiellt skäl, men de livliga diskussionerna om hennes bok "Bokhandlaren från Kabul" har under de senaste veckorna satt henne under stark press. (TT Spektra)

BOKMÄSSAN
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons