Annons
Nyheter

Polisen har redan fått flera knarktips på telefon

Första maj: Polisen i Kristianstad fick in flera tips om missätnkta narkotikabrott när man på valborgsmässoafton öppnade en speciell tipstelefon (tel 044-28 44 77) dit allmänheten kan ringa och tipsa om narkotikabrott. –Vi kommer under några dagar framöver att bemanna tipstelefonen där vi samlar upp information som sedan skall bearbetas, förklarar närpolis Elisabeth Sjögren. Det sker enligt samma framgångsrika koncept som Skånepolisen använde för något år sedan för att komma åt den organiserade illegala sprittillverkningen.
Nyheter • Publicerad 30 april 2001
På väg att bli Kristianstads knarkvaruhus. Resecentrum är på väg att bli mötesplatsen för knarkaffärer. Ungdomar hävdar för polisen att här går att köpa allt från Cannabis till heroin. Bild: BOSSE NILSSON
På väg att bli Kristianstads knarkvaruhus. Resecentrum är på väg att bli mötesplatsen för knarkaffärer. Ungdomar hävdar för polisen att här går att köpa allt från Cannabis till heroin. Bild: BOSSE NILSSONFoto: 

Den aktionen blev startskottet för en lång framgångsrik operation som fortfarande pågår här uppe i nordöstra Skåne.

Resecentrum utpekas som Kristianstads knarkcentrum.

Annons

Här går det, enligt polisen, att köpa all slags narkotika – från cannabis till heroin.

Nu signalerar polisen krafttag mot knarkutvecklingen i kommunen.Knarksituationen i Kristianstad blir allt allvarligare. I dag går det att få tag på all slags narkotika från cannabis till heroin tämligen lätt.

–På Resecentrum kan man köpa allt vid alla tider på dagen hävdar de ungdomar vi pratar med, förklarar polisassistent Magnus Göransson för Kristianstadsbladet. Men polisen i Kristianstad och Skåne tänker inte längre stillatigande betrakta hur narkotikasituationen blir allt allvarligare i länet.

Redan i fjol höstas tog polisledningen ett policybeslut att öka sina knarkbekämpande insatser och nu är det dags att sätta planerna i verket. –Det handlar om att vi i större utsträckning än tidigare skall slå mot missbrukar- och gatulangningsleden för att minska efterfrågan, förklarar närpolischefen i Kristianstad kommissarie Jarl Holmström.

–Och det kommer vi att göra redan nu i vår.

Närpolis i samverkan med både den lokala spaningsroteln och personal från länskriminalen sätts in i koncentrerade satsningar på olika orter under någon eller några veckor. Snart är det Kristianstads tur. Tipstelefonen hålls öppen också första maj mellan kl 13 och 18 samt onsdagen den 2/5 mellan kl. 13 och 18. Övriga tider finns det en central tipstelefon till Skånepolisen 020-99 11 99.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons