Nyheter

Polisen tog hand om redlöst berusade barn

Lördag: Det blev en trist upptakt på sportlovsveckan i Kristianstad. Polisen fick sent på fredagskvällen ta hand om två redlöst berusade barn, en 12-årig pojke på Österäng och en 14-årig flicka på Helgedal. Polisen fick köra pojken till akuten, medan flickan fick skjuts hem till sina föräldrar. – Det är en oroande tendens att så unga människor berusar sig på det sättet. Pojken svävade till och med i livsfara när vi hittade honom, framhåller vakthavande polisbefäl i Kristianstad, Ola Hessbo för kristianstadsbladet.se
Nyheter • Publicerad 17 februari 2001

Polisen fick vid 23-tiden en uppringning om att en pojke låg berusad och medvetslös vid ett vindskydd på Österäng. När polisen anlände till platsen var pojken mycket illa däran.

– Vi körde honom till akuten. Vid ankomsten dit var hans kroppstemperaturen nere i bara 35 grader, säger Ola Hessbo.

På lördagsförmiddagen stod det klart att den 12-årige pojken kommer att klara sig utan några men. Däremot har han fått sig en ordentlig tankeställare.

Berusad flickan

Vid 23.30-tiden kom det larm om en redlöst berusad flicka vid Helgedalskolan.

– Det visade sig att hon bara var fjorton år. Flickan kunde inte ta hand om sig själv och visste inte alls vad som hänt under kvällen. Hon var dock inte i sämre kondition än att vi kunde köra hem henne hem till föräldrarna istället för till sjukhuset, säger Ola Hessbo.

Det finns uppgifter om att både flickan och pojken varit på sportlovsdiskon under kvällen, eller åtminstone tänkt sig att besöka något av de drogfria diskon som anordnades i Kristianstad på fredagskvällen som inledning på sportlovsveckan.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.