Nyheter

Polisen varnar för blufföretag

Nu går polisen i Kristianstad ut med en varning till alla företag i nordöstra Skåne. – Pass upp för ett företag som heter Canino AB och har hemadress Stockholm. De utsätter företagen för bedrägeri, säger Ingemar Leijon vid polisen i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2001

Bara på två dagar har han fått in en handfull anmälningar från olika företag som känner sig lurade och bedragna.

Ingemar Leijon:

– Tillvägagångssättet är att Canino AB, som har ett Boxnummer i Stockholm, skickar ut ett postförskott, där summan är på 1 050 kronor. På avin står att det finns ett brev som innehåller ritningar och en offert. Stressade företagsledare löser oftast ut handlingarna eftersom man tyckt att summan är relativt liten, men sedan har det gått upp för dem att allt är en bluff.

Polisen har startat en utredning, men väljer att redan nu gå ut med varning och manar företagen till vaksamhet.

– Hitills har utredningsarbetet visat att det inte är bara här i Skåne som aviser skickats ut. Även andra polisdistrikt har fått in rapporter om liknande fall. Vi jobbar intensivt för att få tag i VD:n för företaget, säger Ingemar Leijon.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.