Annons
Nyheter

Populärt öppet hus med tåg och ångmaskiner

Lördag: Det pyser, visslar och dånar om loken och ångmaskinerna. Säkerligen är det en av lockelserna för besökarna på lördagens öppna hus vid järnvägsmuseet i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 13 september 2003

För 26:e året i rad anordnar Museiföreningen Östra Skånes Järnvägar och Regionmuseet Kristianstad ett öppet hus.

Kring museibyggnaden vid Hammarslundsvägen finns det flera aktiviteter inom ett större område. Inne i museet är det utställning av leksaksjärnvägar, ute på bangården visas gamla lok och passagerarvagnar och intill idrottshallen visas brandbilar och militära fordon. Modellflygklubbar visar sina aktiviteter. Barn och vuxna stirrade storögt på modellhelikoptren som surrade över Hammarslundsvägen.

Annons

Aktiviteterna sträcker sig på sätt och vis ända till Åhus, eftersom besökarna för en mindre summa kan åka rälsbusståg mellan Åhus och Kristianstad, men även pendeltåg med rälsbuss eller veteranbuss mellen stationen och Hammarspynt.

En av arrangörerna, Jan Appelqvist, såg med glädje hur besökarna vällde in.

– De senaste åren har vi haft mellan 5 000 och 6 000 besökare och det ser ut att bli lika många i år.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons