Annons
Nyheter

Porrbilder spridda runt ridskola

Kondomer, sönderslitna trosor, porrbilder och en uppblåsbar Barbara. Under hela sommaren har elever och lärare på Österlens ridskola i Simrishamn gjort märkliga fynd i buskarna runt ridskolan.
Nyheter • Publicerad 16 september 2003

När man även hittade porrbilder inne i ridhuset i förra veckan kontaktade man polisen. Polisen har nu inlett en förundersökning och rubricerar det inträffade som sexuellt ofredande.

- Jag ser mycket allvarligt på anmälan, säger närpolischef Lennart Nilsson. Vi vet inte vem det är som sprider sakerna runt ridskolan, men jag umgås med tanken att det är en man med konstig läggning. Jag har haft ett liknande ärende en gång och känner igen en del.

Annons

De första fynden gjordes redan i början av sommaren. Sedan dess har ridskolans ledning och anställa hållit ögonen öppna och samlat in allt de hittat i omgivningen.

- Vi vill helst inte att eleverna ska se sakerna, säger klubbens ordförande Charlotte Hällje.

En röd bh upphängd vid hästarnas vattenho har dock fått hänga kvar i hopp om att förövaren skulle tröttna. Men inte heller det har hjälpt.

Charlotte Hällje berättar att många känt obehag av fynden och att ridskolan gjort flera polisanmälningar. När man i torsdags hittade kondomer rullade på stearinljus och porrbilder på läktaren i ridhuset ringde man åter polisen som då kom ut och tittade på fynden.

- Det har gått så långt att vi är rädda för att släppa ut tjejerna själva i skogen, säger Charlotte Hällje.

Även polisen ser alltså allvarligt på det inträffade.

- Vi vet ju inte vad som rör sig i den här mannens huvud. Vi vet heller inte vad som är hans nästa steg. Den här mannen verkar ju inte helt frisk, säger Lennart Nilsson.

Han vill dock inte skrämma bort tjejerna från ridskolan.

- Tjejerna måste vara observanta liksom överallt i det samhälle vi lever i. Ser man någon som uppehåller sig på konstiga platser eller beter sig annorlunda så ska man berätta det för polisen.

Emma Lawesson 

 

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons