Annons
Nyheter

Publiken njöt av Lasse Berghagen

SÖLVESBORG. Det är ingen underdrift att kalla Lasse Berghagen landets mest publikkära artist. När han i lördags besökte Sölvesborgs idrottshall tog det bara två låtar innan han fick nästan alla kvinnor i publiken att resa sig upp och vicka på höften och alla män att resa sig upp och sträcka näven i luften.
Nyheter • Publicerad 7 april 2001
snacket med publiken som när han sjunger sina välkända låtar är han, Lasse Berghagen.
snacket med publiken som när han sjunger sina välkända låtar är han, Lasse Berghagen.Foto: Lika bra
Lasse Berghagen vet hur han ska ta sin publik. Hans femmannaband spelade ena halvan av konserten, Sölvesborgs musikkår den andra.
Lasse Berghagen vet hur han ska ta sin publik. Hans femmannaband spelade ena halvan av konserten, Sölvesborgs musikkår den andra.Foto: En folkkär artist.

De 625 personerna på Idrottshallen golv och läktare var fullständigt med på noterna och artisten själv var i toppform.

– Det känns jättebra att vara här. Jag känner mig som en ung tjur på grönbete, var en av hans första kommentarer till publiken.

Annons

Även om det var konsert och publiken satt ner, så svängde det rejält och

publiken både klappade och stampade i takt. Emellanåt varvade Lasse

Berghagen ner tempot med en ballad, vilket gick hem. Lika uppskattat var Lasse Berghagens snack mellan låtarna. Han drog vitsar så hela publikhavet skrattade och en del anknöt han till Sölvesborg.

– Visste ni att 90 procent av alla män i Sölvesborg är otrogna, och de

övriga 10 procenten är otrogna i Malmö.

Konserten var uppdelad i två set med en kaffepaus emellan. Under första halvan spelade Berghagen med sitt eget medhavda femmannaband, och den andra halvan spelade han, helt enligt arrangerande kultur- och fritidsförvaltningens ambitioner, med Sölvesborgs musikkår.

Vissa låtar hade ett fastare fäste i folkhjärtat än andra. Hans relativt

nyskrivna "Stockholm i mitt hjärta" applåderades stort bara den fördes på tal och han undlät heller inte att spela sin klassiker framför andra,

"Teddybjörnen Fredriksson".

För publiken kunde inte den stundande lördagskvällen fått en bättre start.

Marcus Haraldsson

Av Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons