Annons
Nyheter

Rånare skrämdes av butiksanställd

OSBY. En pistolbeväpnad, maskerad yngling försökte under fredagskvällen att råna kiosken på Hässleholmsvägen i Osby. Men tack vare kioskbiträdets bestämda uppträdande fick mannen ingenting med sig. Biträdet tyckte att "han ska inget ha" och drämde resolut igen luckan framför ögonen på den häpne rånaren. Han fann för gott att lämna platsen istället.
Nyheter • Publicerad 28 april 2001

Händelsen inträffade mellan 22.30 och 22.40 på fredagskvällen i Osby. En ensam, maskerad yngling gick bort till gatuköket, och hotade att skjuta om han inte fick pengar.

Men kioskbiträdet var av en annan uppfattning. Istället för att ge mannen vad han begärde, tryckte hon på en knapp så att luckan stängdes mitt framför synen på den beväpnade mannen.

Annons

Vid det läget fann han för gott att lämna platsen – springandes. Samtidigt passade kioskbiträdet på att larma polisen om vad som försiggick. Polisen kom till platsen och eftersökte området med hundar, dock utan att kunna få upp något spår.

Det här är det fjärde rånet i Osby på bara några månader, vilket oroar polisen.

–Vi har haft en del personrån innan, och ett tidigare kioskrån för någon vecka sedan, säger Agneta Nyström på kriminaljouren hos Kristianstadspolisen. Och även om det nu talas en del i Osby om det modiga kioskbiträdet, är hennes agerande inget som polisen vill rekommendera.

–Nej, blir man hotad av någon med skjutvapen ska man göra exakt som de säger. Det finns så många riktiga, skarpladdade vapen i omlopp nu, säger Agneta Nyström. Mannen som gjorde rånförsöket är nu efterlyst och polisen är också tacksam för allmänhetens hjälp, om någon gjort några iakttagelser.

Mannen beskrivs vara mellan 17-25 år, ha mörka ögon och prata skånska. Han var iförd gråstickad tröja, eventuellt med ljusa inslag, och mörkgrå rånarluva. Längden bedöms till ungefär 180 centimeter.

clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons