Nyheter

Rättegång fortsätter i dag

I dag klockan 13.15 fortsatte rättegången i Kristianstad mot den 49-årig man som åtalats för att han vid 28 tillfällen sedan i somras trotsat besöksförbudet till sin före detta hustru och deras tre barn i åldrarna 16-24 år. Mannen förhörs under eftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 5 november 2001

Misstanken rör sig brev som mannen skickat till ex-frun och barnen via c/o-adress till skattemyndigheten, eftersom resten av familjen lever under skyddad identitet och med hemlig adress för att mannen inte ska kunna söka upp dem.

Biträdande chefsåklagare Pernilla Åström i Kristianstad hävdar att åtminstone 17 av breven innehåller allvarliga hotelser mot den förra hustrun, exempelvis formuleringar som ”den som redan är blöt, är inte rädd för regnet” och ”du dog när du tog kontakt med kvinnojouren”. Mannen medger att han skickat breven. Han enar dock att de varken inneburit ett brott mot besöksförbudet eller att innehållet varit ägnat att hota eller skrämma ex-frun.

– Jag vill bara få kontakt med mina barn igen så att de kan leva normala liv och så att min förra fru inte länge behöver vara rädd och känna sig otrygg, säger mannen som förklaring.

Mannen undrade också om tingsrätten förstår att han inte bara kan glömma sina tre barn. Åklagare Pernilla Åström menar dock att den förra hustrun och barnen har anledning att känna sig rädda för mannen och att det därför är motiverat med fortsatt besöksförbud.

Besöksförbudet har dock, enligt åklagaren, inte varit tillräckligt för att mannen ska lämna resten av familjen i fred.

Efter det senaste, hotfulla brevet i början på oktober greps han av polisen och häktades.

Mannens förra hustru kräver 15000 kronor i skadestånd av honom för psykiskt lidande och kränkning och vart och ett av hans tre barn 5000 kronor för kränkning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.