Annons
Nyheter

Rättegången mot 18-åringen fortsätter i dag

I dag klockan nio fortsatte rättegången mot den 18-årige yngling som knivhögg en 17-åring i halsen i en lägenhet på Charlottesborg i Kristianstad en natt i februari. Förhören om knivhugget har avslutats. I dag kommer tingsrätten att behandla tumultet när två poliser skulle gripa 18-åringen på stan samt åtalet mot honom för misshandel av en 29-årig man på nyårsnatten. Därefter blir det slutpläderingar.
Nyheter • Publicerad 27 april 2001

18-åringen gjorde, enligt polismännen, våldsamt motstånd mot honom. Han var blodig och blödde ner deras uniformer. Blodet gick inte att tvätta bort och därför kräver polismyndigheten honom nu på ersättning för förstörda persedlar.

18-åringen står också under åtal för att han klippt till en 29-årig man på nyårsnatten.

Annons

29-åringen promenerade hemåt på Götgatan i Kristianstad natten till nyårsdagen när han fick ett slag i ansiktet. Han säger att 18-åringen därefter hotade honom till livet och jagade honom med en kniv. Han lyckades dock komma undan.

Biträdande chefsåklagare Pernilla Åström yrkar att 18-åringen knivhugget i lägenheten ska rubriceras som mordförsök genom knivhugget. 18-åringen hävdar dock att han känt sig hotad och utdelat knivhugget i självförsvar. Han vill därför gå fri från ansvar och straff.

Det ligger dock honom i fatet att åklagare Pernilla Åström i går lade fram bevisning för att 17-åringen satt i soffan i vardagsrummet när han fick knivhugget snett bakifrån. Kniven snittade örsnibben och slog sedan mot nedre delen av skallbenet bakom örat.

–Men kniven kunde lika gärna träffat några millimeter längre ner, trängt in i halsen och punkterat något av de många stora blodkärl som finns på halsens vänstra sida. Det skulle i så fall gett offret livshotande skador, säger Pernilla Åström.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons