Nyheter

Rattfyllerist krockade flera gånger

En 25-årig man åtalades på tisdagen för att han i onyktert tillstånd kört bil i Kristianstad tidigt på juldagens morgon. – Jag ville först hem och sova. Men när jag var nästan hemma ändrade jag mig och tänkte istället fortsätta till min flickvän.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2001

Det berättade mannen för polismännen som ertappade honom i rondellen vid Långebrogatan/Slättängsvägen vid halv femtiden på morgonen.

Mannen hade då krockat med en trafikdelare och en vägmärkesstolpe vid rondellen och dessförinnan kolliderat med en parkerad bil på Charlottesborg. Poliserna fick ögonen på mannens bil för att den körde så fort.

Han hade 0,76 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 1,52 promille i blodet. Brottsrubriceringen blev grovt rattfylleri, dels med hänsyn till den höga alkoholkoncentrationen, dels med hänvisning till att han krockat ett par gånger under färden och därför betraktas som en trafikfara. Det betyder att mannen riskerar fängelse.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.