Annons
Nyheter

Ricard Nilsson frias från mordmisstanke

Chefsåklagare Tommy Clevenhult beslutade på fredagen att avskriva misstanken mot livstidsdömde Ricard Nilsson från Arkelstorp för mord på den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2001

Tommy Clevenhult motiverar beslutet med att "brott kan ej styrkas".

Han påminner samtidigt Ricard Nilsson och alla andra om att han kan återuppta förundersökningen när som helst om det skulle komma fram nya uppgifter i ärendet.

Annons

– Beslutet var väntat, eftersom man ju inte ens vet vad som hänt Lelle Hildebrand, säger Ricard Nilssons försvarsadvokat Björn Attnarsson i Kristianstad till kristianstadsbladet.se.

Ricard Nilsson avtjänar för närvarande livstids fängelse på Kumla för trippelmordet utanför Klippan i september 1999. Ricard Nilsson fälldes mot sitt nekande.

Lelle Hildebrand försvann vid en rockkonsert i Sölvesborg i slutet på januari 1999. Den siste som med säkerhet sett honom är Ricard Nilsson.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons