Riksdagsmän kan också arbeta på tåget
Måndagen börjar i hällande ösregn, för att spricka upp i solsken fram på förmiddagen. Ett typiskt aprilväder skulle man kunna säga, om det inte redan hunnit bli maj. Ömsom regn ömsom sol är vad som behövs för att de nysådda fröerna ska gro.
I fredags skrev vi om ett vårtecken av det ovanligare slaget. Storkar har skådats längs vägen till Arkelstorp. I lördags ringde sedan Veronika från Näsum och berättar att hon sett fyra storkar i området.
Per mejl berättar Christina att hon såg storkar söder om Arkelstorp redan för en månad sedan.
– Jag körde från Arkelstorp mot Kristianstad och intill vägen i ett snår såg jag ett par storkar. Det måste ha varit de vilda storkarna och i så fall har de varit här i över en månad, hälsar Christina.
Sedan ringer två arga damer.Anita på Näsby är mäkta irriterad. För femtioelfte gången i ordningen har hon fått en tidning som inte är komplett. I går fattades b-delen.
– Det fattas alltid någon del. Jag är så trött på det att jag överväger att säga upp prenumerationen, säger hon.
– Av och till har vi problem med att det saknas delar, men vi jobbar med att säkra kvaliteten. Jag kan bara beklaga att det händer, men generellt sett har det blivit bättre, säger Lasse Bernfalk, chefredaktör för Kristianstadsbladet.
Anna Nilsson i Vä tycker att våra riksdagsmän kör med dubbelmoral.
– Man blir fly förbannad. Vi ska cykla och åka tåg, men själva flyger de till Stockholm.
Med nattåget från Hässleholm kommer man in på Stockholms central tidigt på morgonen i tid till sammanträdena. Hon tycker att politikerna borde föregå med gott exempel.
– Politikerna kan arbeta på tiden i tåget. Många pendlare gör ju så, säger hon.
På telefonsvararen hörs en röst från en mamma som tycker att skolan borde servera mat som barn förstår i stället för en massa joxihop.
– Hellre sås, potatis och kött varje dag så att de äter. Som det är nu kommer de hem på dåligt humör på grund av för lågt blodsocker, säger hon.
Signaturen Hilde är orolig för sin gamla mamma som bor i Kristianstad. Mamman har hemtjänst, men har blivit rädd för att öppna när hon inte känner igen vikarierna.
– Det kommer människor som mamma aldrig har sett förut och ringer på och säger att de är från hemtjänsten. Samtidigt varnar polisen gamla för att öppna för dem de inte känner. Varför har hemtjänsten inte id-kort?
– Hemtjänstens tillsvidareanställda personal och de som är anställda minst sex månader har ett speciellt id-kort. Övriga ska ha ett intyg med sig från sin teamchef. Detta ihop med vanlig legitimation fungerar som en id-handling, säger Jeanette Nilsson, webinformatör på omsorgsförvaltningen centralt.