Annons
Nyheter

"Rösta om Kristianstads symbol"

Nyheter • Publicerad 4 januari 2001

Ska Kristianstads symbolvara det gamla C4-märket, eller ska det bytas ut mot vattensymbolen? Den frågan tycker Margareta att Kristianstadsborna ska få rösta om.

– Själv tycker jag att vi ska behålla den gamla C4-symbolen som både är inarbetad och vacker. Dessutom kan man använda pengarna som symbolbytet skulle kosta till viktigare saker.

Annons

En dam från Hanaskogringer och berättar att också hon fått sin bil vandaliserad av sillaspad.

– Någon har hällt det vid luftintaget till bilen, och det luktar förfärligt. Jag hade precis bytt bil, och det känns inte roligt att sitta i den här hemska fisklukten. Men man får väl vara glad att det inte var surströmming, konstaterar hon.

Göte Anderssonvill dela ut rosor i spalten. Rosorna går till stans ungdomar.

– Det har hänt flera gånger att ynglingar i 20-årsåldern rest sig upp på stadsbussarna för att lämna sin plats till mig som är gammal. Det klagas så mycket på ungdomar, men de allra flesta är fina.

Anna-Greta har retat sigpå butikernas rabattsystem.

– Var man än handlar så är det lägre priser på tre eller fyra varor av samma sort till exempel. Men varför ska det inte bli billigare ju mer man handlar? Fyra hyacinter kostar tjugo kronor, men köper man sex blir två av dem till fullt pris. Det borde väl bli billigare ju mer man köper, tycker hon.

Sophämtarnasom kom till Näsum på annandagen vill Karin Folkesson tacka.

– Jag bor på Äskekärravägen och blev väldigt förvånad över att de kom, jag hade inte väntat mig någon hämtning förrän efter helgerna, och är väldigt tacksam för servicen.

Två försvunna katter, och ägaren till två upphittad tamanka, efterlyses i spalten idag.

Den första katten försvann från trakterna vid Östra Sönnarslöv i fredags. Katten är spräcklig, men i huvudsak vit, och bara några månader gammal. Har någon sett den blir Jenny tacksam för upplysningar på telefon 044-331275.

Annons

I Färlövstrakten försvann en gulrandig katt, dagen före julafton. Anna-Lena vill gärna veta om någon sett den, och har telefon 044-73131.

Mirja i Åhus har hittat en stor svart honkatt med en vit fläck på halsen. Katten är mycket tillgiven och Mirja nås på telefon 0708-555215

Margareta Nygren som bor mellan Tollarp och Sätaröd har istället hittat ett djur, som hon efterlyser ägaren till.

– Vi har haft en vit anka hos oss sedan nyår. Och den är väldigt tam så det måste vara någon som äger den, säger Margareta som har tele: 044-311600.

Stig Nilsson på Vilanpassar på att vara lite ironisk så här i nyårsrevyernas tid.

– Det är lika bra att socialdemokraterna och moderaterna går samman. Då skulle de få majoritet och kan dubbla sina arvoden. Orättvisan fortsätter, för rättvisa kan de inte stava till.

Gunnar i Kristianstadundrar hur det blir med kund-parkeringarna nu när Posten flyttar från Stora torg till Domus.

– Tidigare har det funnits tre gratis parkeringsplatser utanför Posten, men nu blir det ju stans högsta avgifter utanför Domus.

Erling Alvesson som är chef för Posten i Kristianstad tror däremot att merparten av kunderna kommer att se flytten till Domus som en förbättring, vad gäller parkeringsplatser.

– Vi gör kundmätningar en gång om året, och parkeringsproblemen vid Stora torg har flera påtalat. Det blir lättare att komma till med bilen nu.

Annons

Nu tar jourhavande reporter helgledigt, och passar på att önska alla en trevlig helg. På måndag finns Karin Hallengren vid telefonen.

Carina Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons