Annons
Nyheter

Rotary delade ut pengar och fin utmärkelse

Kristianstads Rotaryklubb delade vid tisdagsmötet på Teaterrestaurangen ut både pengar och en fin utmärkelse. Natthärbärget fick 10 000 kronor ur Rotarys jubilesumsfond och förre kontraktsprosten Georg Franzén tilldelades en av Rotarys högsta utmärkelser.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2001
och Annica Carlsson tog på tisdagen för Natthärbärgets räkning emot 10 000 kronor från Kristianstads Rotaryklubb, samtidigt som den förre kontraktsprosten Geog Franzén tilldelades en av Rotarys högsta utmärkelser, PHF-utmärkelsen med safir.
och Annica Carlsson tog på tisdagen för Natthärbärgets räkning emot 10 000 kronor från Kristianstads Rotaryklubb, samtidigt som den förre kontraktsprosten Geog Franzén tilldelades en av Rotarys högsta utmärkelser, PHF-utmärkelsen med safir.Foto: Sandra Pettersson

Natthärbärget är inne på femte året. Pengarna ur jubileumsfonden motiveras bland annat med den omfattande och behjärtansvärda hjälpverksamhet det innebär att erbjuda bostadslösa möjlighet till övernattning under den kalla årstiden.

Den förre kontraktsprosten Georg Franzén, som fortfarande i högsta grad aktiv som vikarierande präst i olika församlingar, tilldelades "PHF-utmärkelsen med safir".

PHF-kommittén motiverar bland annat beslutat att tilldela Georg Franzén utmärkelsen med att han har en låg profil, men gör stora humanistiska insatser i det tysta.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons