Nyheter

Så gör du steg för steg

Nyheter • Publicerad 3 april 2009
2. Rulla en smal pinne av den orangea marsipanen. Använd tunna gummihandskar så blir marsipanen alldeles slät och utan fingeravtryck. Dela sedan pinnen i tre delar.
2. Rulla en smal pinne av den orangea marsipanen. Använd tunna gummihandskar så blir marsipanen alldeles slät och utan fingeravtryck. Dela sedan pinnen i tre delar.Foto: 
1. Dela den gula marsipanen i två bitar, en stor och en mindre, och rulla dem till bollar. Klistra ihop dem genom att pensla med lite vatten.
1. Dela den gula marsipanen i två bitar, en stor och en mindre, och rulla dem till bollar. Klistra ihop dem genom att pensla med lite vatten.Foto: 
Johanna Stjernfeldt försäkrar att kycklingen är lätt att göra. Fötterna tycker hon är svårast, eftersom marsipanbiten ska sitta ihop samtidigt som man pillar isär tårna.
Johanna Stjernfeldt försäkrar att kycklingen är lätt att göra. Fötterna tycker hon är svårast, eftersom marsipanbiten ska sitta ihop samtidigt som man pillar isär tårna.Foto: 
3. Platta ut de tre delarna. Skär ett sicksackmönster i ena kanten på den del som ska bli kammen.
3. Platta ut de tre delarna. Skär ett sicksackmönster i ena kanten på den del som ska bli kammen.Foto: 
5. Pensla lite vatten på kammen och näbben och sätt dem försiktigt på huvudet. Pensla lite vatten på fötterna och sätt dit kroppen.
5. Pensla lite vatten på kammen och näbben och sätt dem försiktigt på huvudet. Pensla lite vatten på fötterna och sätt dit kroppen.Foto: 
6. Gör ögonhålorna med ett trubbigt skaft. Blanda florsocker och äggvita och sätt en klick i varje håla. Sätt också dit en klick tårtpynt till ögon.
6. Gör ögonhålorna med ett trubbigt skaft. Blanda florsocker och äggvita och sätt en klick i varje håla. Sätt också dit en klick tårtpynt till ögon.Foto: 
4. Forma en kon av den del som ska bli näbben och dela den försiktigt i ena änden. Bitarna som ska bli fötter plattas ut och görs runda, skär sedan runda tår.
4. Forma en kon av den del som ska bli näbben och dela den försiktigt i ena änden. Bitarna som ska bli fötter plattas ut och görs runda, skär sedan runda tår.Foto: 
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.