2. Rulla en smal pinne av den orangea marsipanen. Använd tunna gummihandskar så blir marsipanen alldeles slät och utan fingeravtryck. Dela sedan pinnen i tre delar.Foto:
1. Dela den gula marsipanen i två bitar, en stor och en mindre, och rulla dem till bollar. Klistra ihop dem genom att pensla med lite vatten.Foto:
Johanna Stjernfeldt försäkrar att kycklingen är lätt att göra. Fötterna tycker hon är svårast, eftersom marsipanbiten ska sitta ihop samtidigt som man pillar isär tårna.Foto:
3. Platta ut de tre delarna. Skär ett sicksackmönster i ena kanten på den del som ska bli kammen.Foto:
5. Pensla lite vatten på kammen och näbben och sätt dem försiktigt på huvudet. Pensla lite vatten på fötterna och sätt dit kroppen.Foto:
6. Gör ögonhålorna med ett trubbigt skaft. Blanda florsocker och äggvita och sätt en klick i varje håla. Sätt också dit en klick tårtpynt till ögon.Foto:
4. Forma en kon av den del som ska bli näbben och dela den försiktigt i ena änden. Bitarna som ska bli fötter plattas ut och görs runda, skär sedan runda tår.Foto:
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.