Nyheter

Sahlin: Hon gav hopp till kvinnor

"Benazir Bhutto visade stort mod när hon återvände till Pakistan trots den fara för sitt eget liv som hon visste att det innebar", säger Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin i en skriftlig kommentar till TT.
Nyheter • Publicerad 27 december 2007

Det är "med chock och bestörtning" som Sahlin mottagit beskedet om att Bhutto mördats."Benazir Bhutto var en stor ledare. Hon hade många år kvar av sin gärning i kampen för fred och för att skapa välstånd i Pakistan och i Asien i stort. Mordet är ett slag mot demokrati överallt. Som en av få kvinnliga partiledare i världen var hon en stor förebild och gav hopp till kvinnor i Asien och resten av världen", säger Sahlin.Hon konstaterar också att Bhutto var ledare för Pakistanska folkpartiet (PPP) som är socialdemokraternas systerparti och sedan flera år med i Socialistinternationalen.(TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.