Annons
Nyheter

Scouterna välkomna tillbaka

– Vi hoppas att ni hunnit få ett litet smakprov på vad Kristianstadsregionen kan erbjuda i form av naturupplevelser, kultur, nöje och handel. Kom gärna tillbaka för att upptäcka mer och för att minnas en fantastisk lägervecka. Det skriver kommunalråd Bo Kristiansson och Kristianstadsbladets vd H Inge Gyllin i ett brev till alla de scouter som i morgon lämnar Scout 2001 i Rinkaby.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2001

– De broar som byggts mellan oss i Kristianstad och er som varit våra nära eller långväga gäster kommer att finnas kvar långt efter det att Rinkabyfältet tömts på tält och scouter, säger de båda avsändarna i sitt brev.

– När ni kommit hem, hunnit pusta ut och smälta alla lägerminnen väcks säkert tanken på att detta inte skall vara den enda svenska jamboreen. Det skall vara den första av många. Vi är redo att hälsa er välkomna tillbaka. Trevliga gäster återser man gärna. Brevet är undertecknat av Bo Kristiansson som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och därmed också kommunens högsta representant. Kristianstadsbladets H Inge Gyllin agerar inte bara som tidningens vd, utan också som styrelseordförande i nybildade Stiftelsen Regionen Kristianstad. En stiftelsen som består av kommunen, Sparbanken Kristianstad, AB Kristianstadsbyggen, C4-sällskapet, handelsföreningen och Kristianstadsbladet.

Annons

– Vi kom igång den 4 juli och i syfte att marknadsföra Kristianstad, säger H Inge Gyllin, som i går personligen besökte scoutlägret och lägerledningen.

– Stiftelsen vill arbeta för att få hit såväl företag som arrangemang till kommunen, säger han.

Brevet till scouterna blir den första utåtriktade åtgärden från stiftelsens sida. Nästa kan mycket väl komma att handla om att bilda ett bolag för arrangemang i regionen östra Skåne.

– Kristianstadsbladet är inget företag som kan flytta eller börja agera utomlands och därför anser jag det viktigt att vi medverkar till regionens utveckling, säger H Inge Gyllin.

Brevet i sin helhet publiceras i den specialutgåva av tidningen som varje scout från och med söndag morgon har möjlighet att få med sig hem från lägerveckan.

karin.hallengren

@kristianstadsbladet.se

Av Karin Hallengren 044-18 55 43
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons