Nyheter

Se Ragnarök få nya skor

Nyheter • Publicerad 25 april 2009
Foto: 
"Om det gör ont i Ragnar? Nej inte om jag spikar rätt", säger Jessica Hassel.
"Om det gör ont i Ragnar? Nej inte om jag spikar rätt", säger Jessica Hassel.Foto: 
Med bestämda hammarslag fäster Jessica de nya skorna. På golvet ligger de gamla slitna skorna. "Om det gör ont i Ragnar? Nej inte om jag spikar rätt", säger Jessica.
Med bestämda hammarslag fäster Jessica de nya skorna. På golvet ligger de gamla slitna skorna. "Om det gör ont i Ragnar? Nej inte om jag spikar rätt", säger Jessica.Foto: 
Jessica och Johan jobbar med de heta skorna mot städet för att få fram bästa formen.
Jessica och Johan jobbar med de heta skorna mot städet för att få fram bästa formen.Foto: 
Ragnar i rök. Det blir rena Lützendimman när Jessica provar med rödglödgad hästsko mot Ragnars hov. Men Ragnar verkar helt lugn.
Ragnar i rök. Det blir rena Lützendimman när Jessica provar med rödglödgad hästsko mot Ragnars hov. Men Ragnar verkar helt lugn.Foto: 
Jessica tar den stora filen till hjälp för att pressa hästskon så tätt som möjligt mot hoven. Johan håller skon fixerad i rätt läge med tången. Det är svettigt, tungt och rökigt. Men Ragnar är helt cool.
Jessica tar den stora filen till hjälp för att pressa hästskon så tätt som möjligt mot hoven. Johan håller skon fixerad i rätt läge med tången. Det är svettigt, tungt och rökigt. Men Ragnar är helt cool.Foto: 
Foto: 
Manikyr i hästväg. Ragnars hovar måste först verkas (jämnas till) innan de nya skorna spikas på. Jessica får jobba hårt med jättetången för att allt ska bli perfekt.
Manikyr i hästväg. Ragnars hovar måste först verkas (jämnas till) innan de nya skorna spikas på. Jessica får jobba hårt med jättetången för att allt ska bli perfekt.Foto: 
I gasugnen värms hästskorna till glödhet formbart skick.
I gasugnen värms hästskorna till glödhet formbart skick.Foto: 
Foto: 
Nagelvård modell större. Johan lyfter upp Ragnars framben och filar hoven jämn och fin. Ställningen är tröttande för hästen och ibland får han vila. Linda Skog säger lugnande ord till Ragnar.
Nagelvård modell större. Johan lyfter upp Ragnars framben och filar hoven jämn och fin. Ställningen är tröttande för hästen och ibland får han vila. Linda Skog säger lugnande ord till Ragnar.Foto: 
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.