Annons
Nyheter

Sex utvalda tidskrifter

Nyheter • Publicerad 15 september 2003

TIDSKRIFT. En Skånebaserad jury, med bland annat undertecknad, har utsett sex kulturtidskrifter som är med och slåss om "Årets bästa svenska kulturtidskrift". De nominerade är: Arbetarhistoria, Arena, Axess, BLM, OEI och Opsis Kalopsis.

De sex tidskrifterna rör sig över olika områden, där Arena och Axess är samhälls- och samtidstidskrifter, Opsis Kalopsis handlar om barn- och ungdomskultur, Arbetarhistoria om just det den heter – forskning kring arbetarrörelsen – samt BLM och OEI två litteraturbaserade tidskrifter.

Annons

Tävlingen arrangeras av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, och priset har delats ut sedan 1996 (med Dialoger som vinnare).

Årets vinnande tidskrift får ett konstverk och runt 20000 kronor. Vem vinnaren är tillkännages fredagen den 26 september på Bokmässan i Göteborg.

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons