Nyheter

SJ-tåg dubbelbokade

En bugg i SJ:s bokningssystem ledde på söndagen till att ett tåg mellan Gävle och Stockholm dubbelbokats. Tåget som normalt tar 242 passagerare hade 450 bokade. Problemen med överbokade tågresor gäller hela Sverige, men Gävle har drabbat ovanligt hårt, enligt Arbetarbladet.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

Felet i SJ:s bokningssystem på internet upptäcktes och åtgärdades i juni, men då hade redan många tåg hunnit överbokas. Därför lär fler SJ-resenärer drabbas av överfulla tåg och ersättningsbussar i sommar.

- Vi försöker nu hålla koll på alla stora evenemang då man kan tänka sig att många åker tåg, då står vi redo med extra bussar. Det är beklagligt men något annat kan vi tyvärr inte göra, säger Ann-Sofie Bäck, pressinformatör på SJ till Arbetarbladet.

Varje dag reser över 110 000 människor med SJ från 220 stationer i Sverige och sommaren är den årstid flest svenskar använder färdmedlet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.