Annons
Nyheter

Sjukvårdspersonal frias från dödsfall

Patienten åkte tillbaka till sjukhemmet utan att syrgastuben var inkopplad. När patientens fru tog emot honom var han mycket medtagen. Han blev stadigt sämre och dog två veckor senare.
Nyheter • Publicerad 10 april 2001

Hustrun har anmält personal för felaktig behandling när maken skrevs ut från universitetssjukhuset i Lund. Han hade haft tre lunginflammationer på kort tid, och var ordinerad syrgas dygnet runt.

När patienten skulle åka hem fick han tuben med syrgas i en plastkasse, men den kopplades aldrig in. Han fick gå en längre sträcka till taxin, trots att han hade behövt rulllstol. Taxiresan var samåkning med flera andra och tog en och en halv timme. Hela tiden var patienten utan syrgas. Hustrun har uppgett att mannen var mycket medtagen när han kom fram till sjukhemmet.

Annons

Utredningen har inte klarlagt när syrgastuben kopplades ur. Det är heller inte visat att den anmälda personalen har varit försumlig i sitt arbete. Anmälan leder därför inte till någon påföljd.

Gunilla Ingels

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons