Annons
Nyheter

Skärpt straff för hembrännare i Näsum

Hovrätten i Malmö har nu skärpt straffet från 100 till 120 timmars samhällstjänst mot en Näsumsbo i 35-årsåldern. Två gånger under 1999 ertappades han för hembränning. Alternativet skulle, enligt både tingsrätten och hovrätten, varit fyra månaders fängelse.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2001

Det var åklagaren som överklagat domen för att få ett ovillkorligt fängelsestraff utdömt. Hovrätten är överens med åklagaren om att brottslighetens art talar för fängelse. men valde ändå en villkorlig dom med samhällstjänst, eftersom man anser risken för fortsatt brottslighet är liten.

Mannen erkänner att han under tiden februari 1998-november 1999 tillverkat totalt cirka 460 liter 40-procentig sprit och dessutom berett 630 liter mäsk. När polisen slog till mot honom andra gången i november 1999 ertappades han med 47 liter färdig sprit och 350 liter mäsk på jäsning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons