Annons
Nyheter

Skola stängdes på grund av nerkletning

Huvudskyddsombudet Jörgen Nilsson stängde högstadiedelen på Tollarps skola på onsdagen. Detta sedan elever kletat ner skolan med ägg, ketchup, senap, fjädrar och sågspån samt kastat surströmming i ventillationssystemet.
Nyheter • Publicerad 6 juni 2001

Sexton elever har erkänt skadegörelsen, som har anmälts till närpolisen i Tollarp.

Det var i och för sig lätt att göra, eftersom närpolischefen i Tollarp, Ingvar Widell, var på skolan redan i morse. Han kom dit för att träffa eleverna inför sommarlovet.

Annons

– Jag skulle också berömma dem för att skadegörelsen i Tollarp har minskat under senare tid, säger Ingvar Widell. Och så möts jag av skadegörelsen på skolan. Jag tappade hakan.

När Jörgen Nilsson kom till skolan på morgonen och upptäckte skadegörelsen bedömde han den sanitära situationen så allvarlig att han helt enkelt stängde skolan och tog kontakt med yrkesinspektionen.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons