Nyheter

Släppt mordmisstänkt häktad igen

I fredags släpptes den mordmisstänkte 22-åringen i Helsingborg på fri fot. Nu är han åter häktad, den här gången som misstänkt för grovt rån och grovt vållande till annans död.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2007

Mannen fick bara några timmar i frihet sedan han frigivits i fredags av Helsingborgs tingsrätt efter häktningsförhandlingar. Han var anhållen som misstänkt för knivmordet på en 50-årig man i Helsingborg i början av mars, men rätten fann inte tillräckligt övertygande skäl för att 22-åringen borde häktas som misstänkt gärningsman.

Men senare på kvällen slog polisen och kammaråklagare Tom Svensson till med ett nytt anhållande av 22-åringen. Än en gång begärde Svensson honom häktad, men nu inte enbart för mord utan med flera alternativa brottsrubriceringar, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Häktningsförhandlingen hölls i tingsrätten sent på måndagseftermiddagen och resulterade i att 22-åringen häktades för grovt rån och grovt vållande till annans död. Men bara som skäligen misstänkt, den lägre graden av misstanke. Det betyder att åklagaren bara har en vecka på sig att få fram ett åtal eller så starka bevis att mannen senast den 21 maj kan häktas som misstänkt på sannolika skäl. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.