Nyheter

Snattare avslöjades med kniv på Willys

En 19-årig yngling åtalades på tisdagen vid tingsrätten för snatteri och olovlig knivinnehav på Willys stormarknad i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 17 april 2001

Det var en eftermiddag i höstas som en väktare såg en yngling stoppa på sig någonting när han närmade sig kassan. Denna vara kom aldrig fram i kassan.

19-åringen hejdades av väktaren, som undrade om han snattat något. Han tog då fram en skinkost för 23 kronor och 80 öre. De gick in på kontoret där 19-åringen tömde sina fickor. Det följde då med en kniv, som han lade på bordet. Väktarna har alltid som rutin att ringa polisen när det kommer fram vapen. Så gjordes också denna gång.

19-åringen förklarar snatteriet med att han inte hade pengar till mat och inte hade ätit på flera dagar, eftersom han fått en tid på socialkontoret först längre fram.

Vad kniven anbelangade säger han att han precis hämtat den hos en kompis och var på hemväg med kniven i fickan när han gick inom Willys för att skaffa mat.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.