Annons
Nyheter

Snöfall överraskade bilisterna

Många möttes i morse av en överraskning när de gav sig ut på de skånska vägarna. Ett snöfall hade dragit förbi Skåne under natten till torsdag och skapat besvärligt vägunderlag. Men nordöstra Skåne klarade sig i princip problemfritt.
Nyheter • Publicerad 19 april 2001

På Vägverkets driftområde Tollarp startade arbetet tidigt i ottan, klockan fyra var de ute och inspekterade vägarna. Redan då hade det lagt sig snö på vägarna och under morgonkvisten tilltog snöfallet.

[-]Första bilen rullade ut vid halvfem och sedan har vi haft som mest 16 bilar och 7 lastare igång. Så det var en rejäl insats. Strax efter lunch var de flesta bilarna inne igen, berättar Lars Klingenberg, arbetsledare för driftområde Tollarp som omfattar riksväg 21 bort till Perstorp och vägarna söder om 21:an ner till Hörby, Tollarp och Åhus.

Annons

Det var inga problem att få kontroll över vägsituationen. Det råder fortfarande vinterberedskap, så det fanns bilar att tillgå.

[-]Det var faktiskt tänkt att övergå till sommarberedskap just i dag. Men nu har vi förlängt det över helgen för det finns risk för ny nederbörd.

Lars Klingenberg uppmanar bilisterna att ta det lugnt. Framför allt de som bytt till sommardäck, kombinationen sommardäck och vintervägval är förrädiskt.

Under dagen fanns viss snömodd på riksväg 21 mellan Kristianstad och Hässleholm. Efter viss halkbekämpning från Vägverkets sida var det barmark under eftermiddagen.

På E 22: an var det bitvis problem. Mellan Tollarp och Linderöd var det viss modd under dagen, för att längre söderut, förbi Ekerödsratsen tillta och övergå till moddsträngar.

Övriga vägar i nordöstra Skåne omfattades inte av några problem.

[-]Kristianstad, Åhus och Göinge var förskonade från snö.

Räddningstjänsten i Kristianstad kunde rapportera en lugn dag för trafikolyckor beroende på vädret.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons