Nyheter

Söderportskolan kramas bäst i världen

Söderportskolan är bäst i världen! I varje fall på att kramas. Med bara två personer fler än det gamla rekordet samlades man idag i världens största kram.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2001
på att kramas: Söderportskolans elever.
på att kramas: Söderportskolans elever.Foto: Bäst i världen

Elevrådet trodde att det skulle bli en enkel match. I Kanada hade 465 personer kramat ihop ett rekord i Guinness rekordbok och deras skola skulle lätt klå det. Det var bara det att någon hann före. Den första december förra året ökade rekordet till 899 personer, en kram i USA som gjorde att kampen hårdnade för Söderportsgymnasiet. Men elevrådet gav inte upp.

– Vi ville ha svart på vitt att vår skola är den bästa, säger Stefan Swat, medlem i elevrådet och en av initiativtagarna.

De gav sig av till C4-gymnasiet för att få lite hjälp, och deras böner blev besvarade. Iförda röda t-shirts med texten "krama mig" och beväpnade med en megafon organiserade elevrådet med fast hand det stora kramkalaset. Från en tveksam början som mest liknade en gigantisk ringdans lyckades de 901 medverkarna förenas i en rekorderlig omfamning.

Av Eva Emmelin 044-18 55 56
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.