Annons
Nyheter

Sprängningarna kritiseras av boende

Nyheter • Publicerad 4 juni 2002

n n Dagens jourhavandespalt inleder vi med en liten solskenshistoria.

Och det handlar om en katt som varit försvunnen och nu hittades i helgen.

Annons

Katten, som tillhör familjen Kennet Ågren i Perstorp har blivit en tillgiven och kär familjemedlem genom åren.

För 14 dagar försvann den i Kristianstad.

– Vi hade katten med oss när vi var på fotboll. I ett obevakat ögonblick försvann den. Förstå att vi var ledsna när vi trots ihärdigt letande inte kunna finna den, säger Kennet Ågren.

Så förändrades bilden i helgen.

– Vi skulle köra till Blekinge men beslöt att köra via Statoil och där i diket såg vi en katt som hoppade fram och som var lik den vi hade, berättar Kennet Ågren. Givetvis stannade vi och ropade namnet på katten. Vi fick ett svar tillbaka och den kom fram. Det var vår katt som vi funnit. Hela familjen blev glad, katten var inte skadad på något sätt och fick följa med till Blekinge och sedan hem till Perstorp. Nu är den i tryggt förvar i gen och mår bra. Vi vill i sammanhanget tacka alla Kristianstadsbor som ringt och tipsat oss om katten, berättar Kennet Ågren.

– Det är tråkigt när man inte får ha sina saker i fred.

Uttalandet kommer från Gulli Nygren på Feglers gata i Tollarp.

I helgen stal någon person hennes blommor och ägnade sig åt förstörelse.

Charlotta i Kristianstad ringer och vill påpeka att hon helt håller med signaturen Anneli i den syn hon hade på svenska flaggan.

– Vi skall vara stolta över den liksom mycket annat här i Sverige. Jag tycker mig märka att synen på många saker har lättat, säger Charlotta.

Annons

En dam ringer till jourhavande och tycker det är förvånansvärt att så många personer kör bil utan körkort.

– Man läser ju i tidningen dagligen att bilar stoppats av polisen där föraren saknar körkort. Tycker det är omdömeslöst att sätta sig bakom ratten när man vet att man saknar körkort. Det kan ju leda till svåra olyckor med oskyldiga människor inblandade.

Samma person gläds över att bankautomater nu finns på Willys och Maxi.

– Skönt så slipper man att åka till banken och ta ut pengar. Det sparar tid, säger damen.

Mellan Kristianstad och Östra Göinge lägger man ned ledningar vilket föranleder sprängningar i marken eftersom det är så mycket sten i området.

– I torsdags sprängde man i Torsebro. Något som vi inte visste om. En sten for in 80 meter på min tomt. Hustrun som stod 20 meter från sten var nära att träffas av splitter. Varför informerade inte NCC, som utför sprängningen och följs verkligen reglerna undrar en person i Torsebro.

Nils-Åke Andersson NCC är ansvarig för sprängningen. Han säger:

– Vid sprängning täcks block och berg med en tung täckning (gummimattor cirka 7-800 kilo) plus en textil som skall fånga upp eventuell flis som passerar gummimattorna. Vid själva sprängningen varnas genom rop från sprängarbasen. NCC utreder vad som hänt vid denna spräningsincident.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons