Annons
Nyheter

Starkt startfält i höstens Bokfestival

Höstens Bokfestival i Kristianstad kommer att få ett starkt startfält av gästande författare. De svenska författarna dominerar, men när festivalens sista namn presenteras är det en av Danmarks just nu mest uppmärksammade författare: Kirsten Thorup.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2001

Med sin senaste bok, Bonsai, har hon haft en stor framgång hos både den danska publiken och kritikerkåren. För denna bok blev hon också nominerad till årets Nordiska Rådets litteraturpris. Bonsai kommer ut på svenska i höst och förmodligen är det om denna Kirsten Thorup främst kommer att prata under sitt besök i Kristianstad fredagen 31 augusti. Annars är det hennes svit om Jonna som gjort henne mest känd.

Bokfestivalen äger rum under två dagar, 31/8 och 1/9, och årets fest är den tredje i ordningen. Bland tidigare klara författare märks Hans Alfredson, Johan Ehrenberg, Gerda Antti och Katarina Mazetti.

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons