Annons
Nyheter

Stefan Folkesson tog SM-brons i roadracing

Söndag: Stefan Folkesson är tredje bäst i Sverige. Han körde in som tvåa i Veidec Trophy-avslutningen på Mantorp. Därmed knep Folkesson SM-bronset.
Nyheter • Publicerad 28 september 2003

Stefan Folkesson har haft en jämn roadracingsäsong 2003. Han har placerat sig bland de fem bästa i de flesta av tävlingarna i SM-serien. Och nu kom belöningen.

I form av ett SM-brons.

Annons

– Med facit i hand får vi vara nöjda, det är skapligt bra, säger Folkesson.

Bara skapligt?

– Nja, man känner att man har lite mer att ge, jag vill så gärna ta ett tredje SM-guld.

Det innebär alltså att du satsar vidare över nästa år?

– Det lutar åt det, ett år till sen får det vara nog, skrattar Stefan.

– Vi ska förhandla med Honda när säsongen är slut men jag har ett ganska bra förhandlingsläge i och med det här bronset, säger Stefan.

I racet på Mantorp startade Stefan i det fjärde startledet och efter ett dåligt kval i "skitväder", som han själv uttryckte det.

– Men i racet fick jag en bra start och var med direkt från början. Jag körde sen för bronset och i mål körde jag in som tvåa, då var det klart.

Folkesson hade till och med chansen att vinna hela racet men han lyckades inte hålla undan för heatsegraren Mikael Nilsson på den sista rakan.

– Jag hade problem med en slirande koppling och sen ville jag inte riskera för mycket, det hade varit snöpligt att köra omkull i slutet…men det är klart, hade jag vunnit racet hade jag blivit tvåa totalt, säger Kristianstadsföraren.

Annons

I mål var Folkesson tre tiondelar efter Nilsson.

SM-segrare blev Christer "Cralle" Lindholm och därmed försvarade han sin titel från i fjol.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons