Nyheter

Stimstipendium till Hjärsåsson

Nyheter • Publicerad 17 januari 2003

MUSIK. 30000 kronor. Den summan har musiker Fredrik Larsson, från Hjärsås men numera bosatt i Malmö, fått av organisationen Stim. Stipendiets syfte är att gynna låtskrivare som ännu inte slagit igenom, och Fredrik Larsson får det inom kategorin pop & rock.

– Jag skickade in tio olika låtar jag gjort de senaste åren, inga av dem är utgivna kommersiellt, däremot finns några med på olika promotionsskivor, säger Fredrik Larsson, som till vardags studerar både till klasslärare och trumlärare på Musikhögskolan i Malmö.

Och det ser ut att bli fler framgångar för honom i år.

– Ja, jag har fått ett erbjudande att spela in en skiva i en Roasting House, en stor studio i Malmö, och tanken är att vi skall börja senare i vår.

Vad blir det för skiva?

– Jag spelar mest pop och rock, men på skivan, som jag gör tillsammans med sångerskan Johanna Stedt, blir det mer gitarrbaserad och skitig rock.

Förra året vann Fredrik Larsson i Musikhögskolornas egen melodifestival - Smask.

Sune Johannesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.