Nyheter

Stor internationell orkidéutställning

1000-tals orkidéarter visas upp i Hässleholm i dagarna tre när Hässleholms orkidésällskap för första gången anordnar en stor utställning, där tre av Europas förnämsta orkidéodlare ställer ut. Dessutom är det en tävling mellan amatörodlare från Hässleholms orkidésällskap, Ystads orkidésällskap och Sydsvenska.orkidésällskapet
Nyheter • Publicerad 9 november 2001

Redan när utställningen öppnades på fredagsförmiddagen i T4-Matsalen så var tillströmningen av besökare stor.

– Det är ett mycket stort intresse för orkidéer och vi räknar med tusentals besökare, säger Elisabeth Augustsson, ordförande i Hässleholms orkidéförening.

Elisabet Augustsson medverkade för några veckor sedan i TV-programmet Gröna rum.

Programmet blev mycket uppmärksammat.

– Folk från när och fjärran har ringt mig efter programmet och många har sagt att de är intresserade av att komma till vår utställning, berättade Elisabet Augustsson.

På utställningen finns det många tropiska arrangemang av orkidéer i olika storleks- och färgvarianter.

Proffsodlarna Joachim Karge och Röllke från Tyskland samt Hans Christiansen och Jysk orkidéimport från Danmark presenterade mycket vackra uppsättningar, men även amatörodlarna hade fina arrangemang. Alla uppsättningarna ska bedömas av svenska och danska domare som på fredagskvällen skulle avge sina omdömen om utställningsarrangemangen.

På den stora orkidéutställningen kunde besökarna inte enbart studera de vackra blommorna. De kunde också köpa orkidéer eller få goda råd hur man på bästa sätt pysslar om sina egna orkidéer i hemmen.

Elisabeth Augustsson hade själv en avdelning där hon demonstrerade orkidéplantering i odränerade krukor.

Även om det var stor tillströmning till utställningen under fredagen så räknar arrangörerna med att de flesta besökarna ska komma under lördagen och söndagen. Klockan 10-18 är det öppet under lördagen och 9-14 på söndagen.

ewe.nilsson[AT]kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.