Nyheter

Stor släktträff på Bäckaskog

Jim och Bewe Swanson från USA är på besök i Sverige. De har båda precis fyllt 65 respektive 60 år. Detta firades med en stor släkmiddag på Bäckaskogsslott i går och avslutades med en picknick i slottsparken under eftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2002

I Mitten på 1800-talet föddes Anna och Jöns Persson i Råby de gifte sig och fick fick nio barn. Fem av barnen, fyra bröder och en syster flyttade så småningom till USA, därav släktens stora spridning där.

Av den nuvarande släkten, tredje till femte generationen Ringdal är cirka 35 stycken bosatta i Sverige och 70 stycken i USA.

Just nu är Jim och Bewe Swanson från USA på besök i Sverige och eftersom de båda precis fyllt 65 respektive 60 år så firades detta med en släkmiddag på Bäckaskogsslott i lördags och avslutades med en picknick i slottsparken under eftermiddagen. 26 personer var med och firade födelsedagarna. Presenter delades ut i form av en oljemålning föreställande ett skånskt rapsfält och en bok om Bromölla.

Under veckan ska också familjen Swanson få tillfälle att få se sig omkring i traketen, och besöka Näsum och Råby, där farföräldrarna en gång i tiden var boende.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.