Annons
Nyheter

Storbrand hotade i Knislinge

Räddningsstyrkorna i Broby och Kristianstad ryckte klockan 16.38 på fredagen ut till ett larm om en hotande storbrand på Lagerhusföreningen i Knislinge. Det hade börjat brinna i en plåtbyggnad. Byggnaden innehöll en torkanläggning och det var när personal höll på med att tömma token på spannmål, över till en silo, som de märkte att det börjat brinna.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2001
torkanläggning hos Lagerhusföreningen i Knislinge hotade att sprida sig till silona, men brandmännen lyckades förhindra det.
torkanläggning hos Lagerhusföreningen i Knislinge hotade att sprida sig till silona, men brandmännen lyckades förhindra det.Foto: En brand i en

Sammanlagt sexton brandmän med befäl bekämpade branden samtidigt som förstärkning kallades in i beredskap vid huvudbrandstationen i Kristianstad.

– Vi inriktades oss på att hindra branden från att sprida sig till de stora silona och lyckades med det. Därefter tömdes torken och kontrollerades så att det inte fanns fler brandhärdar, berättar räddningsledaren Helene Möller.

Annons

Silona ligger nära riksväg 19 och brandröken drog ut över vägen.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons